voorwoord

Voorwoord


Beste vrijwilligers,

Ik ben blij dit magazine over de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen met jullie te delen. Met de introductie van het nieuwe pupillenvoetbal volgt Nederland het voorbeeld van Engeland, Duitsland, Spanje en België. En daarmee werken we aan meer dribbelen, schieten, samenspelen, scoren voor onze kinderen en dus meer plezier voor onze jeugd. In het magazine lees je alles over de nieuwe vormen, onze begeleiding, voetbaltechnische aspecten, competitiezaken, accommodatie en sportiviteit en respect.

Ik ben trots op de samenwerking met verenigingen en de kinderen die aan het onderzoek hebben meegewerkt. Jullie bijdrage en inbreng zijn groot. Dat werkt prettig en daar kunnen wij niet zonder. Uit die bijeenkomsten en de enquête die wij onder verenigingen hebben gehouden, kwam bijvoorbeeld naar voren dat jullie voorkeur uitgaat naar een invoering verdeeld over twee jaar, waarbij aankomend seizoen gestart wordt met o8 en o9. Wij begrijpen dat en nemen dan ook de komende twee jaar de tijd om de vernieuwingen zorgvuldig in te voeren. Dat doen we samen met jullie. 

Medio seizoen 2017/2018 volgt een evaluatiemoment waarin we graag van jullie vernemen hoe de wijzigingen in de praktijk uitwerken en of er nog verbeteringen kunnen worden aangebracht. 

Tot slot: Bedankt voor jullie inzet, samen werken we aan nog meer plezier voor onze jeugd!


Hartelijke groet,

​​​​​​​Jan Dirk van der Zee
Directeur-bestuurder amateurvoetbal