Voorwoord

Onze maatschappelijke impact groter maken

Ons voetballandschap staat bekend als het grootste sociale netwerk van Nederland. Een netwerk dat reikt tot in de haarvaten van de samenleving. Van de duizenden amateurclubs verspreid over het land, tot de miljoenen fans en liefhebbers: voetbal heeft als geen andere sport het vermogen om mensen te betrekken, bij elkaar te brengen en in beweging te brengen. Daarom zetten wij ons dagelijks in voor voetbal dat voor iedereen toegankelijk en plezierig is. Voetbal om van te houden.

De rol van de KNVB gaat verder dan alleen het organiseren van de voetbalsport. Als grootste sportbond van Nederland hebben we ook een belangrijke maatschappelijke rol. Wij zien voetbal als een prachtig bindmiddel om samen te werken aan een gezonde, sociale en duurzame samenleving. 

De afgelopen jaren realiseerden we, samen met onze partners, mooie resultaten op gebied van integratie, participatie, groene energie, het stimuleren van een gezonde leefstijl en het ontwikkelen van talent in binnen- en buitenland.

Waar we ontegenzeggelijk ontzettend veel moois voor elkaar krijgen, zijn onze maatschappelijke activiteiten ook wat versnipperd. Om onze maatschappelijke impact groter te maken, startten we in 2016 met een traject om focus aan te brengen in onze activiteiten. Wat is eigenlijk onze rol in de samenleving? Onze invloed? Wat verwachten onze eigen mensen en de buitenwereld van ons?

Om deze vragen te beantwoorden gingen we het gesprek aan met mensen binnen en buiten onze organisatie. Deze waardevolle input heeft ons geholpen om te komen tot drie thema’s, die dicht bij onze kerntaken liggen en waar we écht het verschil kunnen maken.

In dit magazine presenteren we u de drie thema’s en we leggen uit hoe de weg er naar toe er heeft uitgezien. Veel lees- en kijkplezier!

Jean Paul Decossaux

Directeur betaald voetbal KNVB