Club cultuur

September

Clubcultuur & verenigingsregels

Uitspreken, afspreken, aanspreken. Belangrijke basis voor alle afspraken die bij een vereniging gelden. Een gedragscode voor alle mensen die onderdeel van de vereniging uitmaken. Van voetballer tot supporter.

Lees verder

Gedrag

Oktober

Gedrag op en rond het veld 

Teams zijn gevormd, het seizoen is gestart. Wedstrijden met zoveel passie, zoveel strijdlust, zoveel emotie. Er wordt gestreden voor het behoud van die basisplek en het zicht op die eerste plek. En waar emoties zo'n grote rol spelen, zijn richtlijnen met betrekking tot coaching en gedrag waardevol.

Lees verder

Omgang

November

Hoe gaan we met elkaar om

Sommige thema's of momenten verdienen wat meer aandacht gedurende het seizoen. Plan af en toe een meeting met ouders, trainers, spelers en kader om het omgaan met elkaar en de clubcultuur met elkaar te bespreken.

Lees verder

Voortgang

Januari / februari

Voortgangs­gesprekken

Het eerste half jaar zit erop. Goed om terug te kijken wat er goed ging, maar ook wat beter had gekund. En hoe willen we de tweede helft verder invullen. Dat geldt voor trainers, scheidsrechters, maar ook voor de spelers. Maar hoe ga je nou zo'n gesprek aan?

Lees verder

Team

Mei

Team samenstellen

Welke selectiecriteria hanteren we voor het samenstellen van een team en waarom doen we het zo? Dit kan soms lastig zijn voor trainers, helemaal in reactie naar ouders en spelers toe. We geven wat tips en handleidingen hoe je dit beter kunt aanpakken en met welke hulpmiddelen.

Lees verder

Afsluiting

Juni

Afsluiting van het seizoen

Het seizoen loopt ten einde. Vergeet niet je vrijwilligers te bedanken en de leden met voldoende informatie de zomerstop in te laten gaan.

Lees verder

Einde seizoen

Seizoensplan 2018-2019

knvb.nl

KNVB logo