Een nieuw beleidsplan

De KNVB gaat het seizoen 2014/’15 in met een nieuw beleidsplan, Voetbal om van te houden.  Onze missie: mensen verenigen om van voetbal te genieten. Dat kunnen en doen we niet alleen. Samen met clubs, officials, coaches, spelers, publiek, partners en sponsors streven we naar puur voetbal, met saamhorigheid, ambitie en plezier. Een leven lang.

Het sportmoment van het jaar

Een doelpunt voor de eeuwigheid, dat is de treffer van Robin van Persie tegen Spanje op 13 juni 2014. Niet alleen vanwege de schoonheid, maar ook door het effect op de wedstrijd. Het doelpunt wordt tijdens het NOC*NSF Sportgala uitgeroepen tot Sportmoment van het jaar 2014 en brengt ruim een jaar later fans nog steeds in vervoering.

Een gesprek met je idool

Scheidsrechterstalent Lucas Boelé (15) heeft woensdag 11 februari de avond van zijn leven. Op uitnodiging van ARAG en de KNVB is hij aanwezig bij een bijeenkomst van de Nederlandse topscheidsrechters. Behalve een officieel scheidsrechterstenue ontvangt hij ook allerlei tips van mannen als Björn Kuipers, Bas Nijhuis en Pieter Vink. Een mooi begin van zijn carrière als arbiter.

Gezelligheid

Gezellig. Een Nederlands fenomeen en een woord dat bijna niet te vertalen is. Het zorgt er mede voor dat Nederland de organisatie van het EK 2017 voor vrouwen en het EK 2020 krijgt toegewezen. Dat we ook beschikken over een mix van mooie stadions, goede infrastructuur, fatsoenlijke hotels en duizenden enthousiaste vrijwilligers en (Oranje)fans zal daarbij zeker een rol hebben gespeeld…

Venezolaanse Oranjeliefde

Het Nederlands elftal weet zich bij elke thuisinterland gesteund door 45.000 supporters, afkomstig uit alle hoeken van Nederland. Geen van hen reist echter zo ver als Daniel Barrera. De Venezolaan, woonachtig in Panama, overbrugt in maart bijna 9.000 kilometers om zijn idolen te aanschouwen en wordt - tot zijn grote vreugde – door de KNVB beloond met een field seat, vlak naast de dug-out.

Vrijwilligers bedanken

Voetbal is niet mogelijk zonder de  inzet van duizenden vrijwilligers. Op de Nationale Vrijwilligersdag krijgen ze de dank en erkenning die ze van harte verdienen. De KNVB nodigde daarnaast een aantal van hen uit voor de bekerfinale. Ze krijgen een Meet & Greet met Oranje-doelman Jasper Cillessen en zien een spetterende wedstrijd.

Als lid van de commissie van beroep mocht ik getuige zijn van de bekerfinale 2015 in de Kuip. Bij deze wil ik de KNVB dank zeggen voor de uitnodiging en de voortreffelijke ontvangst en verzorging voor, tijdens en na de wedstrijd! Het was een uitgelezen dag als dankbetuiging aan de vrijwilligers. En dat mijn club FC Groningen mocht winnen maakte de dag natuurlijk helemaal goed.

Henk Munting

Lid commissie van beroep district Noord

Een super­belangrijke dag

Het KNVB Sportcentrum is op 17 juni de locatie voor de landelijke finales van het schoolvoetbal. Ruim 240.000 jongens en meisjes van 5.800 basisscholen hebben in het voorjaar gestreden voor een plek in deze finales. Vierentwintig teams gaan uiteindelijk in Zeist  – voor zo’n 2.000 supporters - de strijd aan. Een prachtige dag vol voetbalplezier is het resultaat.

Samen een competitie starten

Wat doe je als vrouw van 35+ die ook een balletje wil trappen maar nergens terecht kan? Je richt gewoon je  eigen 35+-competitie op, samen met de KNVB. Basisregels: zeventallen, onbeperkt wisselen en – liefst - een keer per twee weken voetballen. Inmiddels zijn er al competities in Amsterdam, district Noord en Limburg.