Voorwoord

Voorwoord

Voetbal om van te houden, dat is onze ambitie. Niet alleen voor onze ruim 1,2 miljoen leden, maar ook voor miljoenen voetballiefhebbers in Nederland en daarbuiten. Omdat voetbal zo mooi is en met plezier wordt gespeeld. Voetbal verbindt. Je raakt er nooit over uitgesproken, omdat we ons allemaal in voetbal herkennen. Zoals dit jaar bij de bekerfinale tussen FC Groningen en PEC Zwolle en de wedstrijden om het algeheel amateurkampioenschap tussen FC Lienden en Kozakken Boys. Wedstrijden op het scherpst van de snede, in een geweldige ambiance en met een goede arbitrage.

En wat te denken van het eerste duel van de OranjeLeeuwinnen tegen Nieuw-Zeeland op het WK in Canada. Een primeur voor het Nederlandse vrouwenvoetbal en een heus kippenvelmoment. Daar gaan er ongetwijfeld nog veel van volgen, want met het binnenhalen van het EK 2017 voor vrouwen en het EK 2020 in Amsterdam hebben we in eigen land twee topevenementen op de agenda. Met als warming up het Olympisch kwalificatietoernooi voor de vrouwen in maart 2016.


Dit jaarverslag bevat net als het beleidsplan minder tekst en meer beeld. Niet omdat er minder te vertellen valt, maar omdat beelden nu eenmaal meer spreken dan woorden.


Wij wensen u tijdens het lezen van dit jaarverslag veel mooie ‘voetbalmomenten’ toe. En in het seizoen 2015/’16 wederom veel voetbalplezier op en rondom de velden.


Met sportieve groet,

Jan Dirk van der Zee

directeur amateurvoetbal

Bert van Oostveen

directeur betaald voetbal
secretaris-generaal