Bestuursverslag

Een roerig seizoen met een mooi einde

Het voetbaljaar 2016/'17 gaat de boeken in als een roerig seizoen, op verschillende gebieden. Zo zijn er bestuurlijke perikelen binnen de sectie betaald voetbal, wisselingen in de staf van het Nederlands elftal en worden er verhitte discussies gevoerd over contractspelers en de instroom van beloftenteams in de Tweede en Derde divisie.

Het ledenaantal daalt licht, met 1,14 % naar 1.217.545. De daling is vooral te wijten aan afnemende aantallen pupillen (jongens en meisjes). Het aantal voetballende vrouwen stijgt wederom, met bijna 0,7% naar 154.048. Omdat de peiling plaats vindt op 30 juni, is het (mogelijk positieve) effect van WEURO 2017 niet terug te zien in deze cijfers.


Er zijn ook successen te noteren. Op de bruisende KNVB Campus komen voetbal en bedrijfsleven samen en worden steeds meer congressen, opleidingen en evenementen georganiseerd. De videoarbitrage ontwikkelt zich verder en het serviceplatform KNVB Assist draait op volle toeren.

 
Daarnaast treffen KNVB en verenigingen voorbereidingen voor het nieuwe pupillenvoetbal, dat kinderen meer spelplezier oplevert en hun ontwikkeling stimuleert.


Op sportief gebied beleeft Nederland een prachtige zomer. De OranjeLeeuwinnen werken gedurende het seizoen toe naar het EK in eigen land. Met de Europese titel, uitverkochte stadions en miljoenen televisiekijkers groeit WEURO 2017 in juli uit tot een onvergetelijk toernooi.


Download

​​Bestuursverslag (PDF)​