Voetbal is plezier

Voetbal is plezier

Met de introductie van het nieuwe pupillenvoetbal volgt Nederland het voorbeeld van Engeland, Duitsland, Spanje en België. Kleinere veldjes, kleinere teams. Vaker dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Zodat kinderen meer balcontacten hebben en dus meer plezier beleven.

Veel verenigingen in het land organiseren pilots om te ervaren hoe de nieuwe spelvormen in de praktijk uitpakken. Dat werkt goed, zo blijkt. Jonge voetballers genieten bij onder meer DVC'26, V.O.C. en MZC'11.

Toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal

Toegankelijke wedstrijden, open stadions, veilige omstandigheden en een fijne ambiance. Dat is het streven voor het betaald voetbal in Nederland en het centrale onderwerp van het congres Toegankelijk, Gastvrij en Veilig voetbal op de KNVB Campus. Agenten, veiligheids­coördinatoren, vertegenwoordigers van landelijke en lokale overheden, supporters­verenigingen en natuurlijk de KNVB zelf buigen zich tijdens het congres over diverse thema's. Zoals vuurwerk in stadions en het weren van relschoppers.

Oranje Fandag

Heel veel blije gezichten; dat vat de Oranje Fandag samen. Liefst 2.000 kinderen en evenveel ouders hebben de dag van hun leven met hun voetbalhelden. Spelers van alle Oranjeteams zijn van de partij op de zonovergoten KNVB Campus. Er is voor elk wat wils: zaalvoetbal, een clinic voor keepers, handtekeningensessies, op de foto met Kicky en Dutchy of een potje FIFA. Een waar voetbalfestival!

Een onvergetelijke
​​​​​​​Oranje Fandag.