Voetbal is winnen

Voetbal is winnen

Een unieke prestatie in geschiedenis van het Nederlandse voetbal: alle vier de Oranje jeugdteams plaatsen zich in hun leeftijdscategorie voor het Europees kampioenschap. Zowel bij de jongens als bij de meiden doen de teams van Onder 17 en Onder 19 mee aan de eindronde en weten daar ook nog eens minimaal de kwart- of halve finale te halen. Vrouwen onder 19 kwalificeert zich voor het WK 2018 in Frankrijk.

Voor het eerst sinds 2002 staat een Nederlandse club in een Europese eindstrijd. Ajax komt in de finale van de Europa League net tekort tegen Manchester United. Feyenoord wordt na achttien jaar weer kampioen van Nederland en Vitesse wint met de KNVB Beker voor het eerst in de 125-jarige clubhistorie een hoofdprijs.

Recordinternational Wesley Sneijder

Stadion Feijenoord, Rotterdam, vrijdagavond 9 juni 2017. De jarige én scorende Wesley Sneijder speelt zijn 131e interland voor het Nederlands elftal en passeert daarmee Edwin van der Sar op de ranglijst van recordinternationals. Sneijder debuteert op 30 april 2003 op 18-jarige leeftijd met een 1-1 gelijkspel tegen Portugal en speelt daarna drie EK's (2004, 2008 en 2012) en drie WK's (2006, 2010 en 2014). Een fantastische carrière.

Talentherkenning en –ontwikkeling

Wordt er niet te vroeg geselecteerd? Wat is de invloed van de biologische leeftijd? Houden we de verenigingswaarden nog wel scherp in het oog? Zomaar wat vragen die ter tafel komen tijdens een bijeenkomst over talentherkenning en -ontwikkeling voorafgaand aan de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Luxemburg. Negentien vooraanstaande amateurclubs gaan in Rotterdam over deze vragen in gesprek.

Utrecht huldigt
OranjeLeeuwinnen.