01

Ontwikkeling aanbod Passend Voetbal

Is voetbal je grote passie? En heb je een vorm gevonden die je leuk vindt en goed bij jou past? Dan wil je natuurlijk het liefst ergens in de buurt aan de slag. Het is helaas (nog) niet zo dat elke vereniging goed is ingesteld op voetballers/voetbalsters met een beperking. Zomaar ergens een geschikt team vinden kan dus best lastig zijn. Het is ons doel om ervoor te zorgen dat de aangepaste voetbalvormen op meer plekken bereikbaar worden en we in de diverse disciplines ook meer trainings-groepen kunnen formeren. Daardoor wordt de drempel voor kinderen én volwassenen om zich aan te sluiten een stuk lager en vinden hopelijk nog meer spelers en speelsters hun weg naar de velden.

Lees meer ›

 Onze Pijlers

02

Oranje als inspiratie

Wereldkampioen worden, het Oranjeshirt dragen, uit volle borst het Wilhelmus meezingen. Daar droomt ieder kind van. Wie denkt dat die dromen niet voor spelers/speelsters met een beperking zijn weggelegd, heeft het mooi mis. Het Nederlands CP-team is misschien wel het bekendste Oranjeteam van de Oranje Para-voetbalteams. Die ploeg werd al meerdere malen Europees en wereldkampioen. Ook voor een aantal andere Oranje Para-voetbalteams gloort het Oranje. En de KNVB Campus, het centrale hart van al onze Oranjeteams, want daar gaan in de nabije toekomst ook onze nationale selecties van het para-voetbal centraal trainen. Op dezelfde velden waar ook Lieke Martens en Virgil van Dijk trainen. Dus voor wie droomt van Oranje hebben we een belangrijke boodschap: ook jij kunt je ontwikkelen tot een Oranje-international!

Lees meer ›

 Onze Pijlers

03

Toegankelijkheid en inclusie

In onze maatschappij verdienen we allemaal gelijke kansen. Zeker in de sportwereld maken we geen onderscheid en is iedereen gelijk. Voetbal verbindt ons. Op het veld, maar ook daarbuiten. Dus willen we niet alleen meer spelers/speelsters en teams die het Passend Voetbal ontdekken, maar willen we ook - letterlijk en figuurlijk - andere drempels weghalen voor mensen met een beperking. Hoe? Door te zorgen dat alles op en rond de vereniging goed geregeld is. Kantines en kleedkamers dienen goed bereikbaar zijn, net als de route richting de velden en de zaal. Maar ook willen we dat iedereen zich honderd procent welkom voelt om onderdeel van de vereniging te zijn en wellicht een kaderfunctie op te pakken als trainer, teamleider, bestuurslid of zelfs scheidsrechter.

Lees meer ›

 Onze Pijlers

Onze Pijlers

Onze Pijlers