Voetbal is voor iedereen

Voetbal is voor iedereen

Voetbal is voor iedereen: jong of oud, man of vrouw. De jongste voetballertjes ontwikkelen zich bij de mini-pupillen. Mooie initiatieven, zoals de Meppeler Mini-Divisie, maken van starten met voetbal een feestje. Zo’n 250.000 schoolkinderen strijden weer om de titel tijdens het schoolvoetbaltoernooi. Ouderen kunnen op steeds meer plaatsen terecht voor Walking Football, waarmee ze fit blijven en contact houden met het voetbal en leeftijdsgenoten.

De KNVB zet zich dit seizoen opnieuw in om homo-acceptatie in het voetbal te bevorderen, bijvoorbeeld via het organiseren van workshops voor jeugdtrainers van bvo’s en verenigingsadviseurs. Michael van Praag speelt een belangrijke rol binnen de campagne en wordt daarvoor door de gemeente Schiedam onderscheiden met de Jillis Bruggeman Penning.

Futsal Fissa

Samen met Coca-Cola organiseert de KNVB in juni de eerste Futsal Fissa op het Johannes Fontanus College in Barneveld. Zaalvoetbal wordt gecombineerd met muziek en dans, met als doel middelbare scholieren in beweging te brengen. Vanaf augustus 2016 kunnen alle scholen in Nederland meedoen.

Voetbal voor vluchtelingen

Het betaald voetbal organiseert op 11 november, samen met het Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA) en Vluchtelingen Werk Nederland, voetbalmiddagen voor kinderen uit verschillende opvangcentra. Op de velden van de KNVB Campus doen zo’n 80 kinderen mee aan een door de KNVB aangeboden voetbalclinic. Eerder in het seizoen verzorgen amateurclubs sv Foreholte en vv Oegstgeest ook trainingen en wedstrijden voor vluchtelingen in de crisisopvang.

UEFA seminar G-voetbal: Kennis delen op een leuke manier.