Voetbal is plezier

Voetbal is plezier

De chemie tussen de OranjeLeeuwinnen en hun supporters is ongekend. Wie de nieuwbakken Europees kampioen aan het werk wil zien, moet er rap bij zijn. In een mum van tijd vliegen de tickets over de toonbank als het Nederlands vrouwenelftal in actie komt. Alle thuisinterlands dit seizoen, van Groningen tot Breda, zijn uitverkocht.

Nick Zwaan, speler van GVVV JO10-3 zorgt op de amateurvelden voor het Moment van het Jaar. De 10-jarige Veenendaler krult een hoekschop in één keer fraai in het doel en krijgt voor die actie de meeste stemmen op amateurvoetbalplatform Voetbal.nl.

Welkom op voetbal

In de Utrechtse Jaarbeurs zorgen de KNVB Straatvoetbal Games voor een waar spektakel. Drie Nederlandse kampioenschappen (4x4, Panna en Freestyle), vormen de apotheose van het straatseizoen waarin door heel Nederland lokale toernooien zijn gehouden. Nieuwe jeugdleden ontvangen dit jaar voor het eerste een persoonlijke welkomstvideo. In de video heten Nathan Rutjes, spelers van Oranje en OranjeLeeuwinnen de betreffende speler en de ouders welkom. Een mooie start van een, hopelijk succesvolle, voetbalcarrière!

Toegankelijk, gastvrij en veilig

Op de KNVB Campus wordt tijdens de tweede editie van het supporterscongres de tussenbalans opgemaakt. Hoe veilig is het in de Nederlandse stadions, met het oog op de uitgesproken ambitie voor toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal in 2020? Supporterscollectief Nederland, organisator van het congres, is twee jaar na de oprichting een goed georganiseerd en representatief aanspreekpunt voor KNVB en overheid. Op de bijeenkomst Voetbal en Veiligheid staat het gastvrijer maken van het betaald voetbal hoog op de agenda. Minder hekken en combiregelingen, meer oog voor goede ontvangst van de eigen en bezoekende supporters, en maatwerk om raddraaiers te straffen. Alle aanwezige partijen - clubs, burgemeesters, politie en KNVB - onderkennen het belang van goed gastheerschap.

Nathan Rutjes trapt seizoen af