Voetbal is voor iedereen

Voetbal is voor iedereen

KNVB Assist, het kennisplatform voor bestuurders en scheidsrechters, krijgt in september uitbreiding met een platform voor trainers. Tegelijkertijd doet Rinus, de online-assistent trainer, hier zijn intrede. Deze online tool biedt trainers gratis toegang tot honderden losse oefeningen, volledige trainingen en kant-en-klare trainingsschema’s. Voor alle leeftijdscategorieën en verschillende doelstellingen.

Voetbal is voor iedereen en moet voor iedereen toegankelijk zijn. Dus ook voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Waar is dat beter zichtbaar dan op de jaarlijkse G-voetbaldag in Barendrecht, die op 2 augustus zijn 25e editie beleeft. Ruim 400 G-voetballers hijsen zich op Sportpark De Bongerd traditiegetrouw in tenues van de betaald voetbalclubs en strijden om de toernooiwinst in de jubileumeditie van dit unieke evenement, waar trainers uit de Eredivisie en Jupiler League de coaching op zich nemen en toparbiters fluiten.

Nationaal sportakkoord

Diverse partijen ondertekenen in juni het Nationaal Sportakkoord, getiteld 'Sport verenigt Nederland'. De KNVB is nauw betrokken bij de totstandkoming van het convenant van nationale bonden, gemeenten, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Het Sportakkoord heeft als doel de sport een nog stevigere rol in de samenleving te laten spelen.

In de visie van de KNVB betekent dat zoveel mogelijk mensen laten genieten van voetbal, een leven lang. Passend aanbod binnen verenigingen is daarvoor een middel.

Clubheld van Nederland

Naast het ondersteunen van verenigingen, is er ook ruimte voor het waarderen van vrijwilligers. Mensen die zelf misschien niet wekelijks in shirt en korte broek het veld betreden, maar wel onmisbare taken vervullen binnen de club: de bardame, voorzitter, jeugdtrainer, terreinknecht of wasvrouw. Iedereen kent ze en ze verdienen een grote pluim. Amateurclubs nomineren massaal hun clubhelden. Uiteindelijk krijgt Tiny Heijmans, bestuurslid van Nooit Gedacht uit Geffen, de meeste stemmen. Hij is Clubheld van 2017 en wordt op de KNVB Campus in het zonnetje gezet. 

Talentendag voor 65+'ers in het Olympisch Stadion