Voetbal is winnen

Voetbal is winnen

De regen aan prijzen bij de Oranjevrouwen duurt voort. Het veroveren van de Europese titel krijgt nationale en internationale erkenning. Lieke Martens en Sarina Wiegman staan in de schijnwerpers bij de FIFA 'The Best'-awards, zij worden op 23 oktober 2017 gekozen tot respectievelijk Wereldvoetbalster en Beste vrouwencoach van het Jaar.

Vanwege het WK-kwalificatieduel met Noorwegen (1-0), een dag later, laten beiden de glamoureuze uitreiking in Londen aan zich voorbij gaan. Ze schitteren wel, samen met de rest van het team, op het NOS | NOC*NSF Sportgala. De Oranje Leeuwinnen zijn de Sportploeg van het Jaar, een even verwachte als verdiende titel.

Penaltywonder Onder 17

Het Europees kampioenschap van Oranje onder 17 is een onverwacht hoogtepunt van het interlandseizoen. Op curieuze wijze gaat de ploeg van coach Kees van Wonderen op Engelse bodem met de Europese titel aan de haal. Na drie zeges in de poule draait de knock-outfase uit op een regelrecht strafschoppenfestijn. Zowel in de kwartfinale (Ierland), halve finale (Engeland) als finale (Italië) zijn penalty's noodzakelijk om de strijd te beslissen. En telkens is de Oranje-equipe de winnaar. Keeper Joey Koorevaar ontpopt zich tot held van de ploeg.

Gouden KNVB Beker

In eigen land verovert PSV de 24e landstitel, uitgerekend in het thuisduel met rivaal Ajax (3-0). De 100e finale van de strijd om de TOTO KNVB Beker is een prooi voor Feyenoord dat AZ met 3-0 de baas is. Aanvoerder Karim El Ahmadi krijgt voor deze speciale jubileumeditie een gouden 'dennenappel' in handen. Jong Ajax is de kampioen van de Jupiler League, maar mag reglementair niet promoveren. Fortuna Sittard profiteert als nummer twee en keert na 15 jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau. De Ajax Vrouwen veroveren de dubbel, terwijl in de zaal de landstitels naar Hovocubo en vv Pernis gaan.

Op bezoek bij het meest scorende mannenteam van Nederland