KNVB Jaarverslag 2018/'19

Topservice

SERVICE OP TOPNIVEAU 

• Elk contact raak
• Taal van het veld
• Verbinden & versterken

Snel de juiste informatie vinden? Contact opnemen als dat nodig is? De KNVB wil altijd bereikbaar zijn als de voetballer of club dat nodig heeft. Eén van de tools daarvoor is KNVB Contact en Webcare dat zich na een succesvolle pilot door ontwikkelt.


In januari is de integratie van Publieksvoorlichting en Assist Contact een feit. Onder de nieuwe naam KNVB Contact is een plek gecreëerd voor alle vragen vanuit iedere doelgroep die contact wil met de KNVB. Ook het contact met wedstrijdsecretarissen is hier voortaan ondergebracht. Met bijna 113.000 contactmomenten en een gemiddeld tevredenheidcijfer van 7,2 is het een hectisch, maar positief seizoen. Webcare optimaliseert de openingstijden en levert betere informatie aan zodat vragen sneller kunnen worden beantwoord. Het aantal interacties met voetballiefhebbers op de social kanalen neemt daardoor sterk toe: ongeveer 30.000 interacties per maand.

Fan onderzoek Betaald voetbal

Lees verder

Communicatie­platform betaald voetbal

Lees verder

Servicemeting 2019 infographic

Download Infographic (PDF)

KNVB Jaarverslag 2018/'19

Fan onderzoek Betaald voetbal

Voor het tiende jaar op rij doet KNVB Expertise, samen met de marktonderzoekers van Blauw Research, onderzoek naar de fanbeleving in de Nederlandse voetbalstadions.


De stadionbezoeken in de Eredivisie worden zeer goed beoordeeld. De bezettingsgraad is net onder de 90% en de Eredivisie scoort op dit vlak, na de Premier League en de Bundesliga, als derde competitie van Europa. Supporters van NAC Breda en Sparta Rotterdam zijn het meest tevreden. Vertegenwoordigers van beide clubs nemen de Fan Awards op het Kenniscongres Betaald Voetbal van KNVB Expertise in ontvangst.

KNVB Jaarverslag 2018/'19

Communicatie­platform betaald voetbal

De weg naar het communicatieplatform is nog niet door iedereen gevonden, maar er komen steeds meer gebruikers bij. Dit jaar is de toegankelijkheid en het adresboek verbeterd. In de toekomst zal bijna al het contact tussen de betaald voetbalclubs en de KNVB via het platform verlopen.