Meer informatie

Verenigings­ondersteuning

Ben jij of is jouw vereniging op zoek naar ondersteuning voor de organisatie van de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen? De KNVB kan jou daarbij helpen. Verenigingen die behoefte hebben aan ondersteuning kunnen hiervoor terecht bij de verschillende adviseurs. Op ieder gebied heeft de KNVB een expert in dienst die verenigingen persoonlijk op weg helpt bij zowel grote als bij kleine vraagstukken.

Stappenplan voor Verenigingen (PDF)

Een aantal vraagstukken waar wij jouw vereniging graag bij ondersteunen zijn:

  • Hoe ga ik om met de teamindeling bij de pupillen?
  • Hoe maak ik een optimaal wedstrijdprogramma op basis van het aantal velden en kleedkamers? 
  • Hoe ga ik om met de belijning bij de nieuwe wedstrijdvormen? 
  • Hoe ga ik om met het vrijwilligersbeleid?
  • Hoe zorg ik ervoor dat pupillen op het juiste niveau worden ingedeeld? 
  • Hoe creëer ik binnen mijn vereniging optimaal plezier en ontwikkeling bij pupillen?
  • Hoe informeer ik iedereen binnen mijn vereniging over de vernieuwing?

De KNVB heeft verenigingen in Nederland opgedeeld in achttien regio’s om zo optimale ondersteuning te bieden. Iedere regio heeft een eigen verenigingsadviseur (VA), Technisch Jeugd Coördinator (TJC), Technisch Jeugd Coördinator Meiden- & vrouwenvoetbal en een medewerker Ondersteuning Clubarbitrage (MOCA). Verenigingen kunnen gebruik maken van de expertise van deze specialisten. 

Op knvb.nl/assist-bestuurders vind je een overzicht van alle contactpersonen in jouw regio. Neem ook eens een kijkje op deze website voor een overzicht van de onderwerpen waar we jou als vereniging bij kunnen ondersteunen. Je vindt hier per onderwerp (o.a. wedstrijdzaken, voetbaltechnische zaken en scheidsrechterszaken) tal van nuttige documenten die jou kunnen helpen bij je werk als vrijwilliger.

ING

Als hoofdsponsor van het Nederlandse voetbal inspireren we de jeugd en maken we het samen met de KNVB mogelijk dat zij met plezier voetballen. Maar dat betekent ook dat je moet blijven vernieuwen, zoals met de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Hierdoor sluit het pupillenvoetbal nog meer aan bij de ontwikkeling én het spelplezier van voetballende kinderen op alle niveaus. ING draagt graag haar steentje bij aan deze ontwikkeling. Als hoofdsponsor van het Nederlandse voetbal helpen we het voetbal verder vooruit. Dus ook het pupillenvoetbal. In maart 2017 is er een crowfundingsplatform gelanceerd waardoor verenigingen kosteloos extra geld kunnen inzamelen. Hierdoor kan elke vereniging met deze extra inkomsten materialen aanschaffen waaronder doeltjes, pionnen en belijning. En we investeren samen met de KNVB in het opleiden van pupillentrainers, betrekken ouders als supporter of vrijwilliger bij het voetbal, investeren in online tools voor bestuurders en trainers en organiseren bijeenkomsten in het hele land. Zo helpen we het Nederlandse amateurvoetbal vooruit.

Meer informatie over de nieuwe wedstrijdvormen:
www.knvb.nl/pupillenvoetbal