voorwoord

Voorwoord


Beste vrijwilligers,

Ik ben blij dit magazine over de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen met jullie te delen. Met de introductie van het nieuwe pupillenvoetbal volgt Nederland het voorbeeld van Engeland, Duitsland, Spanje en België. En daarmee werken we aan meer dribbelen, schieten, samenspelen, scoren voor onze kinderen en dus meer plezier voor onze jeugd. In het magazine lees je alles over de nieuwe vormen, onze begeleiding, voetbaltechnische aspecten, competitiezaken, accommodatie en sportiviteit en respect.

Nadat in het seizoen 2017/’18 de pupillen onder 8 en 9 gestart zijn met het spelen in de 6 tegen 6 wedstrijdvorm is het nu aan de pupillen onder 10 t/m onder 12. Zij beginnen vanaf het seizoen 2018/ ’19 ook met het spelen in een nieuwe wedstrijdvorm. De onder 10 pupillen spelen vanaf dan ook 6 tegen 6 wedstrijden en de onder 11 en 12 spelen vanaf dan in een 8 tegen 8 wedstrijdvorm. Hiermee zetten we weer een volgende stap in het verbeteren van de voetbalontwikkeling en het verhogen van het spelplezier van kinderen. Door op kleinere velden en in kleinere teams te spelen komen spelers vaker aan de bal en gaan ze meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Daarnaast sluiten deze wedstrijdvormen beter aan bij de leeftijd en belevingswereld van deze pupillen zodat spelers optimaal plezier beleven aan het voetbal.

Uiteraard kan dit alles niet zonder de inzet en bereidheid van talloze vrijwilligers die iedere week weer het spelplezier en de ontwikkeling van spelers vooropstellen. Aan iedereen die zich hiervoor inzet, bedankt. Want alleen gezamenlijk kunnen we werken aan nog meer plezier voor onze jeugd! En daar doen we het allemaal voor.


Hartelijke groet,

Jan Dirk van der Zee
Directeur amateurvoetbal