KNVB Jaarverslag 2019/'20

130 jarig jubileum

Lang voordat corona ons voetbalplezier danig zal verstoren, vieren we op 8 december 2019 ons 130-jarig bestaan. Om dit te vieren lanceren we in het jubileumseizoen 2019/’20 een unieke campagne, waarbij we een ode aan het amateurshirt brengen. Speciaal daarvoor is een uniek voetbalshirt ontwikkeld. Voor elke vereniging in Nederland ligt er één exemplaar klaar, onder het motto 'Shirtje ruilen?'.


Gedurende de eerste seizoenshelft ruilen onze medewerkers door heel Nederland met ruim 2.000 verenigingen het unieke KNVB-jubileumshirt voor het shirt van de betreffende verenigingen. Bij de start van de tweede seizoenshelft keren de geruilde shirts terug in een speciale video waarin we een ode brengen aan het Nederlandse amateurvoetbal. Daarnaast krijgen de geruilde shirts in de toekomst een plek op de KNVB Campus in Zeist.


Naast een bijzondere collectie van ruim 2.000 geruilde shirts levert de actie ook veel (hernieuwde) contactmomenten en gesprekken op tussen KNVB-medewerkers en verenigingen en vrijwilligers door heel het land. De campagne wordt door de betrokken verenigingen gewaardeerd met een gemiddeld cijfer van een 8,4, waarbij 65% van de ondervraagden aangeeft dat hun beeld van de KNVB door deze actie positiever is geworden.

130 JAAR JUBILEUM

aftrap van de campagne

Lees verder

130 JAAR JUBILEUM

ruilen met Ronald Koeman

Lees verder

AFTRAP VAN DE CAMPAGNE

Als aftrap van de campagne lanceren we bij de start van het seizoen 2019/’20 een video waarin het ontwerp van het shirt wordt onthuld en de actie wordt aangekondigd. Vanaf dat moment trekken honderden KNVB-medewerkers het land in om in de daaropvolgende maanden met zoveel mogelijk clubs van shirt te ruilen.

SHIRTJE RUILEN MET RONALD KOEMAN

Bondscoach Ronald Koeman heeft de eer om het 'laatste' KNVB-jubileumshirt te ruilen. Hij wordt verrast door leden van zijn eerste amateurclub, vv Helpman uit Groningen. Zij komen speciaal naar de KNVB Campus in Zeist om het jubileumshirt in ontvangst te nemen en natuurlijk het Helpman-shirt aan de bondscoach te overhandigen.